Roto Smeets - homepage
wie we zijn wat we doen voor wie digitaal aanleveren www.rotosmeets.com
home  |  sitemap  |  contact
aanleveren


Aanleveren bijlagen (Fysiek)

specificaties standaard bijlagen
aanleverspecificaties bijlagen

Aanleveren data (online)

Een probleemloze verwerking van uw pagina's wordt door Roto Smeets gegarandeerd indien zij zijn aangeleverd als PDF1.3 conform de Ghent PDF Workgroup specificaties *)
 

De GWG instellingen voor creatie, de GWG PDF profielen voor preflight, de Roto Smeets richtlijnen en de kleurprofielen vindt u op deze website.
Onderstaand een toelichting op hoofdlijnen.

Bestand type gecertificeerde PDF1.3 bestanden volgens de actuele Ghent PDF Workgroup specificaties
Bestand layout een PDF bestand bevat één pagina, met trimbox en snijtekens, overvul minimaal 3mm
Bestand naam volgens Roto Smeets richtlijn (de bestand naam speelt een belangrijke rol in de vervaardiging van de drukvorm)
Kleurprofiel overeenkomstig de druktechniek en het oplagepapier
Aanlevering PDF1.3 bestanden bij voorkeur online volgens de met de productie-locatie afgesproken methode, kleurproeven via koerier.

*) de Ghent PDF Workgroup is een internationaal platform voor de ontwikkeling van proces specificaties voor grafische workflows (www.gwg.org).
De specificaties garanderen een betrouwbare productie van fotograaf tot drukker. Dit gebeurt door op de praktijk gestoelde eisen te stellen aan diverse grafische kenmerken. Met ingang van 2010 zijn de GWG specificaties overgegaan van versie 1v3 naar 1v4, wederom gebaseerd op PDF/X-1a, de ISO-15930 specificatie voor grafische toepassing van PDF1.3